Tag » Vcs

VCs love insurance, even if you don’t

(Source: techcrunch.com)

Most people hate shopping for insurance, and they don’t enjoy talking about it either. That’s probably why you’re unlikely to hear about the industry’s current transformation in conversation, even in startup circles. 684 altre parole

Technology

VOICES Summer Edition 2017...

Summer…July and August are always the hottest months of the year…The weather forecast says that we will experience tropical heat in the days to follow…What to do? 151 altre parole

VCS

Скокај ! Танцувај ! Д фестивал 2017 година во Дојран!

Во средината на јули, многу млади луѓе од цела Македонија учествуваа на еден од најголемите отворени фестивали во Македонија “Д фестивал” на Дојранското Езеро.

Нашата организација Волонтерски Центар Скопје се придружи во овој неверојатен настан.

Ние се подготвуваме  за многу активности и игри за одбори, ја промовиравме новата мобилна апликација за Младинско информации во Македонија “МЛАДИ АМС” и кампањата “Информирај се СЕГА!” со ИНФО СЕГА, истотака имавме можност да зборуваме за младински размени и програми за волонтирање кои ги спроведува  Еразмус + за многу млади луѓе.За време на нашата работилница , секој има разговор со младите – заинтересирани за нашите земји, култури и јазици. Соработувавме со многу волонтери од Куманово и Скопје и организиравме  многу убави забави по работните активности. Но, секако, не смееме да заборавиме на концертите!

Ова е најважниот момент, кога ќе одите на забава на главната сцена и ќе се сретнете со толку популарни уметници од балканскиот регион.

Да спомнеме  неколку од нив. Според мене, три навистина “најбарани” бендови – Кирил Џајковски (Македонија), С.А.Р.С. (Србија) и Рудиментал (Велика Британија). За секој концерт главната сцена беше полна и младите луѓе скокаа и танцуваа заедно на истиот бран. Сеуште се сеќавам, како секој крик на хор од “Перспектива” од српскиот бенд (“Лала-лала-лала-лалуо”).

Сите ќе се сеќаваат на ова издание на “Д фестивал”, бидејќи тоа беше одлично поминато време. Ова беше прв фестивал за нашите нови ЕВС волонтери, но не и последен. Се среќаваме со многу интересни луѓе и тоа на само почеток на нашето меѓународно пријателство!

Автор: Ајсен Брагин

VCS

JUMP! DANCE! D Festival 2017 in Dojran!

In the middle of July a lot of young people from whole Macedonia participated in one of the biggest open air  festival in Macedonia „D Festival” on Dojran Lake . 238 altre parole

VCS

Mangrove raises $170M for its new fund to invest in Europe and Israeli startups

Luxembourg-based Mangrove Capital Partners, one of Europe’s leading early-stage venture capital firms, has raised $170 million for its latest fund.

Mangrove V will be used to invest across Europe and Israel. 335 altre parole

TC

Italian Wedding

Traditions are part of the Italian culture, days like Christmas, Easter, Birthdays, Anniversaries, Births and of course Weddings have their own traditions. All countries in the world have a variety of customs and traditions and of course Italy is not an exception to this. 1.043 altre parole

VCS

Dasma Italiane

Traditat jane pjese e kultures Italiane,si: krishtlindjet,pashket, ditelindjet,pervjetoret, lindjet dhe padyshim dasmat kane traditat e tyre. Te gjithe shtetet ne bote kane nje kostumografi dhe tradita te ndryshme ku edhe Italia nuk perjashtohet. 1.073 altre parole

VCS